Vanhojen tanssit 2017

                             
                                


Lukioajan yksi jokavuotinen kohokohta vietettiin taas 17.2.2017 Sylväällä ja Vexve Areenalla. Perinteisissä vanhojen tansseissa nähtiin paljon upeaa pukuloistoa sekä hiottuja tanssiaskeleita. Tämä yksi päivä on vaatinut useiden kuukausien tanssiharjoituksia valssien ja tangon parissa, valokuvauksen- ja ruokailun varaamista, kyytijärjestelyjä, pukuvarauksia sekä kinkkisiä erimielisyyksiä. Tanssijoiden määrä oli tänä vuonna poikkeuksellisen suuri, yhteensä 60 paria. Suuresta porukasta huolimatta järjestelyt hoituivat hienosti, ja vanhojen päivästä saatiin onnistunut, vaikka viime hetkellä norovirus oli tulla kemuihin mukaan. Päivän mittaan otetuista valokuvista ja videoista tässä hieman materiaalia.

Aamulla herätyskello soi kello 4.00, ja suunta otettiin kohti kampaamoa. Yöunia ei ehtinyt kertyä kuin vain muutamia tunteja jännityksen ja valmistautumisen takia. Kampaajalla aikaa kului neljä tuntia meikkiä ja kiharoita tehdessä. Kampausta harjoiteltiin jo kuukautta ennen tansseja. Kunnon valmistautuminen kuuluu asiaan, sillä onhan tämä päivä erityinen prinsessapäivä! 


Päivän aikana riitti kyllä kiirettä, sillä ensimmäiset tanssit tanssittiin jo aamuyhdeksältä Äetsän yläasteella pienellä Kiikan porukalla. Tämä oli yksi päivän jännittävimmistä hetkistä, koska olivathan ne kuitenkin ensimmäiset tanssit, mutta hyvällä joukolla ja hieman improvisoimalla siitä selvittiin ja alkukankeus hävisi.
Vammalaan lukiolle päästyttyä ihailimme kauniita neitokaisia ja komeita pukumiehiä. Kaikki olivat innoissaan ja iloisella mielellä. Koululla oli ryhmä- ja yksittäiskuvaukset, jonka jälkeen valmistauduttiin Sylväälle tanssimaan lukiolaisille ja opettajille. Valokuvaussessio lukiolla


Perinteisesti tytöt suunnittelivat oman tyttöjen tanssin, jossa nähtiin erilaisia liikkeitä sekä musiikkia 1980-luvulta ja Spotifyn tuoreita hittejä. Tanssia suunniteltiin marraskuusta asti. Ensin valittiin menevät ja vauhdikkaat kappaleet ja sen jälkeen sopivat liikkeet rytmiin, kuitenkaan unohtamatta oikeaa asennetta ja ilmeitä, sillä ne ovat tärkeä osa tanssia! 

Tottakai myös pojat olivat kehitelleet oman laulun. Tänä vuonna biisinä toimi Popedan Ukkometso, tietenkin poikien itse keksimillä sanoilla. Hienoa!

“Täällä Tyrväällä metsän keskellä äijät ottaa tanssiaskeleen”


Lambeth walk menossa
Sylvään tanssien jälkeen fiilikset olivat hieman haikeat, sillä jäljellä oli enää vain yksi tanssi, iltatanssit. Noin kello 15 siirryimme jo Vexve Areenalle, jossa oli yhteinen ruokailu.
Tarjolla oli muun muassa perunakakkua, broilerinfileetä, lohta ja kesäkurpitsapihviä. Näillä eväillä jaksoi tanssia iltatanssit täydellä energialla! 


Viimeiset tanssit tanssahdeltiin klo 18. Iltatanssit olivat päivän kohokohta, jossa puolivat katsomassa sukulaiset ja tuttavat. Väkeä oli paljon, mutta jännitys oli kadonnut ja tanssit tuntuivat menevän luonnostaan. Ohjelmassa oli myös perinteinen maljapuhe, jonka jälkeen tanssijat kohottivat maljat. Vexvellä oli hyvät tilat ja istumapaikkoja oli riittävästi suurelle yleisölle. Tanssit päättyivät tangoon, jossa pojat hakivat ruusut mukaan tanssin pyörteisiin. Tämän jälkeen jokainen lähti jatkamaan iltaansa omalla tyylillään. 


Vanhojen tanssit olivat ikimuistoinen päivä, joka jää varmasti jokaisen mieleen.                                            Studio 86 tekemän videoinnin traileri

Teksti: Elina Merinen
Video: Elina Merinen, Lauttakylä-lehti, Studio 86
Kuvat: Elina Merinen ja Minna Koskinen