Vammalan lukion tiimijakso ohjaa kohti työelämää

Yhdeksästätoista tiimistä, neljästä joukkueesta, työelämätaidoista, ryhmäytymisestä, tietoteknisestä osaamisesta, luovuudesta ja uuden oppimisesta on tiimijakso tehty. Tiimijakso on osa uutta lukioiden opetussuunnitelmaa, ja se toteutetaan ensimmäistä kertaa Vammalan lukion ykkösille. Tiimeissä on tarkoitus toimia koko toisen jakson ajan. Tarkoitus on siis unohtaa seitsemäksi viikoksi tavallinen kaava opiskella ja heittäytyä uuteen.


28.9. Vammalan lukiolle alkoi kerääntyä joukko ykkösiä patjat ja hammasharjat kainalossaan viettämään 24h-leiriä. Salissa jännitys alkoi tiivistyä, kun tiimit jaettiin. Ensimmäinen kunkin tiimin yhteinen tehtävä oli suunnitella itselleen opiskelunurkkaus. Tiimien tarvikelistoissa oli kaikkea jääkaapeista saksiin ja kahvikupeista viltteihin. Tehtävän tarkoituksena oli tutustua tiimiläisiin ja muodostaa kotoinen opiskelunurkkaus.

Tiimien työskentely jatkui päivärasteilla. Niissä opeteltiin tietotekniikan käyttämistä, vuorovaikutustaitoja, erilaisuuden hyväksymistä ja pelisääntöjä. Päivän aikana tiimit pääsivät kilpailemaan toisiaan vastaan tutoreiden rasteilla. Rasteilla kilpailtiin opettajien tuntemuksessa, murhamysteerin ratkaisemisessa, minuuttipeleissä sekä suunnistuksessa. Tutoreiden iltarastien jälkeen oppilailla oli mahdollisuus mennä nukkumaan, katsomaan elokuvaa tai pelailemaan. Hiljaisuus laskeutui leiriin yhden jälkeen yöllä. Aamulla herättiin enemmän ja vähemmän väsyneinä.
Aamutoimien jälkeen tiimit aloittivat päivän työskentelyt pohtimalla tulevaa jaksoa.

Onnistuneen leirin myötä on hyvä aloittaa uusi jakso. Kiitos henkilökunnalle, opettajille ja tutoreille ja tietenkin ykkösille!


Vammalan lukion tuutorit Siiri Mikkola ja Ilona Perttula