Mitä on Cosplay?

"Ovatko nämä nyt niitä kiinalaisia?" mietti vanhahko mieshenkilö Tampere-talon edessä katsellessaan oudosti pukeutunutta porukkaa.


Cosplay on harrastus, jota joko rakastetaan tai oudoksutaan. Ulkopuoliselle näyttää varmasti omituiselta, kun hän kävelee esim. Tampere-talon ohi ja huomaa massoittain oudosti pukeutuneita ihmisiä, jotka ottavat toisistaan kuvia ja keskustelet mitä kummallisimmista aiheista. Cosplay-harrastajille,  "cossaajille", se on mitä mahtavin tilaisuus keskustella omista kiinnostuksen aiheista muiden fanien kanssa ja jakaa näkemyksiä. Cosplaysta tulee monelle mieleen anime ja japanilainen pop-kulttuuri. Se on pitkälti pohjana harrastukselle, mutta porukassa pyörivät myös kaikki mahdolliset sekä fiktiivisen maailman että todellisuuden henkilöt.

Ne, jotka eivät lajia harrasta, ajattelevat sen usein olevan mukavaa pukuleikkiä. Tämä ei kumminkaan aina ole totta. Cosplay on hyvin kallis harrastus. Ne, jotka tekevät itse asunsa, aloittavat puvun tekemisen noin kaksi kuukautta ennen käyttöpäivää ja uhraavat asuun kaiken vapaa-aikansa. Nyt varmaan ajattelet, että Cosplayn harrastaminen on hampaat irvessä väkertämistä yöt läpeensä? Kyllä se sellaistakin joskus on, mutta kovan työn jälkeen on kiva kuunnella muiden kannustavaa palautetta ja kehuja. On niitä asuja tullut tehtyä edeltävänä yönäkin.


Powerpoint esityksestä saat tiivistelmän harrastuksesta ja videossa maistiaisia touhuilusta.