Taidetta ja mehiläisiä

Syksyllä 2018 Vammalan lukion kuvaamataiteen luokkaan astui uusi kuvaamataiteen opettaja. Kävimme haastattelemassa Vammalan lukion opettajakaartin uusinta tulokasta, Sonja Sinisaloa hänen omassa työpiirissään, kuvaamataiteen luokassa. Sonja oli tällöin ollut lukiollamme opettamassa jo vuoden ja oli näin tullut jo tutuksi koulumme kanssa.

Kysyimme Sonjalta muun muassa, mitä mieltä hän on yleisesti lukiostamme ja mikä paikassa eniten yllätti ensimmäisinä työpäivinä. “Kuvisluokan koko ja resurssit ovat mieleen, vaikka kävelymatkaa 4. kerrokseen riittää”, Sonja naurahtaa.

Sonjan tunneilla pyritään hyvään luokkahenkeen ja kaikille mukavaan ilmapiiriin. Opettajan kertoo olevansa kiitollinen siitä, kuinka lämpimästi hänet otettiin vastaan hänen aloittaessaan Vammalan lukiossa. Haastattelussa Sonja avasi meille hieman omia opetustapojansa: “Pyrin siihen, että töitä on vähemmän, jotta niihin voi työtä kohden käyttää enemmän aikaa.” Kaiken logiikan mukaan tämän tekniikan tulisi olla toimiva opiskelijoille, jotka voivat näin käyttää ruhtinaallisesti aikaa yhteen työhön kerrallaan ja hioa ne loppuun asti.

Sonjan sylikummi oli kuvataiteen opettaja ja toimi Sonjalle suurena vaikuttajana ja johdatti kuvaamataiteen opettajan opinpolulle . Kuvataidetta Sonja onkin opiskellut Lapin yliopistossa. Yliopiston jälkeen Sonja on ollut töissä yli kymmenen vuotta.

Lukio-opettamisen ohella Sonja hoitaa myös mehiläisiä. Sonjan seitsemästä mehiläispesästä kertyi viime kesänä 170 kg hunaja. Sonjan kuuluu Pirkanmaan mehiläishoitajien hallitukseen ja haluaisi Pirkanmaan edustajaksi Suomen mehiläishoitajien liittoon ( SML). Sonja on myös Suomen Mehiläishoitajain Liiton johtokunnan jäsen.

Terveisinä Sonja kutsuu iloisin mielin kaikki Vammalan lukion opiskelijat tervetulleeksi opiskelemaan kuvaamataidetta!
Vasaran toimitus