Vammalan lukion opiskelijakunnan hallitus 2022

 

Opiskelijakunnan hallitus 2022-2023

Vammalan lukion opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajan vaalit käytiin marraskuussa 2021. Puheenjohtajakisassa mukana oli kaksi toisen vuoden opiskelijaa: Eero Maijala ja Jarkko Metsälä. Tiukkojen vaalien ja yhden uusintavaalin jälkeen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Jarkko Metsälä.

– Fiilis oli mahtava, kun minut valittiin puheenjohtajaksi. Olin varsin yllättynyt valinnasta. Oli hienoa nähdä, miten moni äänesti, ja äänestyksessä olleista sähläyksista riippumatta kisa pysyi tiukkana. Olen kiitollinen taustajoukoille, jotka tekivät vahvaa työtä, ja heidän panoksestaan olen otettu, kertoi hallituksen juuri valittu puheenjohtaja Jarkko Metsälä tunteistaan heti puheenjohtajaksi valinnan jälkeen.  

Hallituksen muut jäsenet valittiin vaaleilla tammikuussa 2022. Hallituksen jäseniksi valittiin ensimmäiseltä vuosiluokalta Eerin Hokkala, Oscar Järvinen ja Milla Jokiranta sekä toiselta vuosiluokalta Juho Isonokari, Emma Lehto, Salla Vieras, Atte Ollila, Hertta Hongisto ja Veeti Pyhältö. Kolmannelta vuosiluokalta mukana jatkaa Annika Toivari. 

– Olenkin vaalien jälkeen saanut hienon hallituksen taakseni, kehuu Jarkko Metsälä, hallituksen puheenjohtaja. 

Hallituksen työnjako

Hallituksen puheenjohtajana toimii marraskuussa valittu Jarkko Metsälä. Vuoden ensimmäisessä hallituksen kouksessa valittiin muut toimihenkilöt. Sihteeriksi valittiin Juho Isonokari, varapuheenjohtajaksi Emma Lehto, rahastonhoitajaksi Veeti Pyhältö, liikunta- ja tapahtumavastaavaksi Salla Vieras sekä Oscar Järvinen, viestintävastaavaksi Hertta Hongisto, OPK-vastaavaksi Annika Toivari, pullavastaavaksi Atte Ollila, edunvalvontavastaavaksi Milla Jokiranta ja koulukohtaisen hyvinvointityöryhmän jäseneksi Eerin Hokkala. 

– Hallituksen toiminta on ollut mielenkiintosta ja opettavaista. Olen toiminut tämän vuoden rahastonhoitajana, mikä on ollut todella opettavaista, Veeti Pyhältö toteaa

Opiskelijakunnnan hallituksen tehtävät

Opiskelijakunnan hallituksen tehtävänä on toimia opiskelijoiden edustajana sekä edunvalvojana. Tämä tarkoittaa selkokielellä, että hallitus järjestää tapahtumia ja tempauksia, jotka keventävät harmaata opiskelun arkea. Opiskelijakunnan hallitus on esim. tänä vuonna järjestänyt pääsiäsimetsästyksen, teemaviikon ja pingisturnauksen. Samoin syyslukukauden päätöspäivän ohjelmasta vastasi opiskelijakunta. 

Opiskelijat ovat yleensä innokkaasti mukana tapahtumissa ja tempauksissa. Tietenkin joitakin vastarannankiiskiä aina löytyy; kaikkia on mahdotonta miellyttää, mutta suurin osa palautteesta on myönteistä. Opiskelijakunnan hallituksella on myös oikeus nimittää edustaja opettajankokouksiin, joita järjestetään noin kerran kuussa. 

– Hallituksen toiminta on ollut antoisaa ja monipuolista. On saanut mahdollisuuden vaikuttaa koulun sisäisiin asioihin, puolestaan kehuu Atte Ollila.

Teksti: Veeti Pyhältö

Kuva: Hertta Hongisto