Erasmus+-matka Viroon

Suomen edustus Viron Erasmus+-matkalla

 

Erasmus+-matka Viroon alkoi äitienpäivänä 8.5.2022 klo 8.30 Vammalan lukion pihalta, kun ensin äideille oli annettu kukkaset ja suklaat. Matka ei alkanut aivan suunnitellulla tavalla, koska kuulimme yhden ryhmäläisistämme tulleen kipeäksi ennen matkaa ja näin ollen hän ei valitettavasti päässyt matkalle mukaan. Muut matkalaiset pääsimme kuitenkin lähtemään matkalle suunnitellusti. Sairastunutkin kuitenkin pääsi torstaina mukaan vaihtoon.

Mitä teimme matkalla

Matkamme tärkein saavutus oli uudet kansainväliset suhteet sekä uuden kaverit niin ulkomailta kuin Suomestakin. Teimme tietenkin ryhmätyötä erimaalaisten kanssa. Tällä matkalla ryhmätyön aiheena oli Start-up-yritys, joka piti pohjautua jollakin tapaa jonkin maan esille tuomaan ongelmaan. Nämä ryhmätyöt eivät olleet todellakaan tärkein asia, jota matkalta saimme vaan uudet kokemukset ja ihmiset. Ruokailut tapahtuivat osittain koululla ja osittain ravintoloissa niin yhdessä kuin vapaavalintaisissa ravintoloissakin. Kävimme myöskin katsomassa erilaisia luentoja. Luentoja kuunneltiin ainakin kirjoittajien mielestä aika monta liikaa. 

Matkamme sujui hyvin, sillä kukaan ei edes tällä kertaa sairastunut koronaan. Kova siitepöly kylläkin haittasi joitakin matkalaisia, mutta onneksi siitäkin selvittiin allergialääkkeiden avulla. 

Mitä opit matkalla

Matkalla puhuttiin englantia, joten kaikki matkalaiset joutuivat puhumaan englantia osaamistasosta riippumatta. Luultavasti myös kaikki oppivat joitakin uusia sanoja tai ilmauksia englanniksi. Matkalla opimme myös toisten maiden kulttuureista sekä siitä, miten he käyvät koulua. Matkalla työskentelimme paikallisessa koulussa sekä yliopistossa tehden ryhmätöitä. Myöskään näillä lukemattoman monilla luennoillla ei voinut olla oppimatta jotakin uutta Viron kulttuurista, paikoista ja historiasta. Kaikkien oli lisäksi mahdotonta olla huomaamatta, että espanjalaiset ja italialaiset ottivat yhteiskuvia joka paikasta, jossa vain oli jotakin nähtävää.

Matkalla ruokana oli joka päivä lihaa ja perunaa. Tätä jokapäiväsitä lihan ja perunan syöntiä ihmettelivät niin vierailijat kuin virolaiset itsekin. 

Matka oli hyvin onnistunut ja kaikille jäi hyvä mieli matkasta. Ovatpa jotkut suunnitelleet lähtevänsä vielä uudelleenkin katsomaan virolaisia kavereita. 

 

Teksti: Veeti Pyhältö ja Alexander Micetic

Kuva: Saara Haapalainen