Erasmus+ - rikas reissu Valencian lämpöön


Valencian keskustaa


Matkasimme Valenciaan hiihtoloman jälkeisenä maanantaina (6.–13.3.2023). Matkaan mukaan lähti niin ykkösiä kuin kakkosiakin sekä tietenkin Saara ja Antti. Matkamme sujui aika loistavasti, jos muutamaa vatsavaivaa ei oteta puheeksi.


Mikä oli matkamme aihe ja ydin?

Valencian lämmössä pohdimme, miten saisimme esimerkiksi Valencian, tarkalleen Burjassotin, enemmän avoimemmaksi ja paremmaksi paikaksi vähemmistöille kuten maahanmuuttajille ja vammautuneille. Tämän ohella nautimme lämmöstä, ruuasta ja maisemista sekä tietenkin uusien tuttavuuksien seurasta.

Maisemia vierailukohteesta (yhteispuutarha)


Millainen oli peruspäivä?

Mikään päivämme ei ollut samanlainen, mutta pääosin päivät koostuivat jonkinlaisesta kouluun liittyvästä osasta, projektin tekoa tai vieraaseen tutustumista, sekä vapaa-ajasta. Vapaa-aikaan kuului shoppailua, nähtävyyksien näkemistä ja ruokailua. Valenciassa suurin ihmeemme oli endottomasti L'Oceanogràfic, jossa nähtiin matkalla kuuluisiksi tulleet maitovalaat. Valencian kaupunki oli muutenkin todella kaunis, erityisesti nyt kun saavuimme vierailemaan Las Fallas -festivaalin aikaan.

Valencian oopperatalo

Maisemia veneretkeltä
Parasta matkassa?

Erasmus+ -projekti on pohjimmiltaan yhteisöllinen projekti, mikä onkin parasta. Uudet ystävät ja tuttavuudet niin Saksasta kuin Espanjastakin pysyvät mukana ainakin jonkin aikaa. Uuden kulttuurin ja tapojen löytäminen ja kokeminen oli ehdottomasti parasta.


Miksi lähteä Erasmus+ -projektiin mukaan?

Tämä ei toimi kaupallisena mainoksena, mutta pakko sanoa, että jos projektiin mukaan lähtee, tulee se olemaan yksi elämäsi parhaista päätöksistä. Uudet kokemukset sekä uudet kaverit ovat asia itsessään, mutta matkustaminen suomalaisten kaverien kanssa on mahtavaa. Matkasta tulee mukava ja todella raskas kokemus, mutta se on kaikkien kyyneleiden arvoinen.


Milla Jokiranta