Erasmus+-paneelissa keskusteltiin nuorten hyvinvoinnista

Vammalan lukiossa järjestettiin 26.1.24 Erasmus+-hankkeen yhteydessä englanninkielinen paneelikeskustelu, jonka keskiössä olivat ajankohtaiset poliittiset aiheet, kuten nuorten mielenterveys, työttömyys ja ilmastonmuutos. Paneelin tarkoituksena oli saada ihmiset kiinnostumaan vaikuttamisesta ja herättää keskustelua nuoria syvästi koskevista aiheista.


Paneelikeskusteluun oli kutsuttu edustajia muun muassa nuorisovaltuustosta, opiskelijakunnasta ja politiikasta. Iiro Pajala, Jarkko Metsälä, Aino Pulkkinen, Milla Jokiranta, Oscar Järvinen, Leevi Karisalmi ja Wilhelm von Nandelstadh pääsivät jakamaan omia näkemyksiään polttavista aiheista.


Keskustelua ohjasivat valmiiksi laaditut kysymykset, joiden lisäksi kuultiin myös pari mielenkiintoista haastattelua, joita tähdittivät paikkakunnan kansanedustajat eli ministeri Arto Satonen ja Miko Bergbom. Keskustelua vietiin eteenpäin myös kysymällä ajatuksia poikkeuksellisen osallistuvalta yleisöltä.


Keskustelun osapuolet olivat pääsääntöisesti samaa mieltä. Nuorten tulevaisuuteen pitäisi satsata enemmän ja heitä pitäisi ottaa yhä enemmän mukaan päätöksentekoon sekä paikallisesti että valtakunnallisesti.

Kuvat: Minna Koskinen
Teksti: Pilvi Koski-Vähälä ja Ella Toivonen